Nieuws

“5 vragen over... starten met hardlopen”

Wil je beginnen met hardlopen? Maar weet je niet precies hoe en wat je nodig hebt? GezondheidsNet vroeg het aan Patrick Aris van de Atletiekunie en loopcoach Renate Wennemars."

Lees de rest van dit artikel>>

Bron: gezondheidsnet.nl
Publicatiedatum: 19-1-2015

 

“Beweging heeft positief effect op lichaam en geest dementerende ouderen”

De combinatie van wandelen en krachtoefeningen heeft een positief effect op de lichamelijke conditie, het geheugen en het denkvermogen van dementerende ouderen en leidt tot verbetering van alledaagse activiteiten die bijdragen aan de kwaliteit van leven. Dat blijkt uit het onderzoek van bewegingswetenschapper Willem Bossers van het UMCG, die op 10 december promoveerde aan de RUG. Het positieve effect verdwijnt echter snel na beëindiging van een dergelijk beweegprogramma. Bossers onderstreept daarom het belang van beweging en krachttraining als vast onderdeel in de dagelijkse zorg voor ouderen met dementie.

Lees de rest van dit artikel>>

Bron: fysioweb.nl
Publicatiedatum: 12-1-2015

 

“Tien weetjes over bewegen”

Wat weet jij over bewegen? Dat het belangrijk is voor je gezondheid en dat je er energie van krijgt. Dat je er calorieën door verbrandt en dat we het in vergelijking met vroeger steeds minder doen... Maar dat is lang niet alles wat ertoe doet. Sport.nl geeft je een snelcursus bewegen, vanuit je luie stoel.

Lees de rest van dit artikel>>

Bron: sport.nl
Publicatiedatum: 7-1-2015

 

“Meer Nederlanders zijn gaan sporten”

In Nederland zijn dit jaar meer mensen gaan sporten. Het aantal steeg in vergelijking met 2013 met 300.000 tot 9 miljoen mensen. Dat stelt sportkoepel NOCNSF, dat onderzoek liet doen door marktonderzoeker GfK.

Lees de rest van dit artikel>>

Bron: telegraaf.nl
Publicatiedatum: 18-12-2014

 
We maken gebruik van cookies op deze website zodat we u beter van dienst kunnen zijn met onze services.