Wanneer ?

Jaarlijks gaan zo’n 2,5 miljoen mensen, jong en oud, naar de fysiotherapeut. Omdat ze klachten hebben vanwege hun houding of omdat een beweging problemen oplevert. Het kan gaan om sportblessures, klachten opgedaan tijdens het werk, klachten vanwege een ongeval of ziekte, een “verkeerde” beweging of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt.

Afhankelijk van uw situatie gaat u naar een fysiotherapeut in een eigen praktijk of in een zorginstelling. Een behandeling duurt ongeveer een half uur per keer. Bij de eerste afspraak vormt de therapeut een zo volledig beeld van uw gezondheidsprobleem, door u eerst vragen te stellen en te onderzoeken. Op basis daarvan kan de fysiotherapeut samen met u een behandelplan opstellen.

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is vaak oefentherapie. Deze is bedoeld om de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beïnvloeden en de spierkracht te vergroten. Ter ondersteuning van de oefentherapie kan de fysiotherapeut ook gebruik maken van massage.

Ook preventief advies en voorlichting behoort tot de taken van de fysiotherapeut. Door gerichte begeleiding leert u voldoende en verantwoord te bewegen.

We maken gebruik van cookies op deze website zodat we u beter van dienst kunnen zijn met onze services.